Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

У Східниці відбулось дійство “Коляда єднає Україну”

22 січня, в День Соборності України, у Східниці відбулось прощання з колядою «Коляда єднає Україну». Урочистий захід розпочали хвилиною мовчання за полеглими Героями України, які віддали своє життя за соборність і незалежність нашої держави. Далі до слова та благословення було запрошено о. Василя Штокало, який привітав усіх присутніх з Днем соборності та побажав Господнього благословення й опіки Божої Матері у випробуваннях, що випали на нашу державу.

Відзначення історичних дат, зокрема, Дня Соборності відбулося завдяки колективам центру культури та дозвілля Східницької громади. На сцені колядували: чоловічий ансамбль «Каменяр», ансамбль народної пісні та музики центру культури і дозвілля Східницької громади, зразковий аматорський ансамбль пісні і танцю “Підбужанка”,вокальні колективи народних домів смт Східниця та смт. Підбуж. Також виступили: солістка НД Підбуж Юлія Процик, солістка НД с. Опака – Божена Багрій, солістка НД смт Східниця – Галина Федьків, солістка НД Новий Кропивник – Руслана Петегирич та вокальний дует у складі Руслани Петегирич та Лілії Хомин НД с. Новий Кропивник.

З Днем Соборності України усіх щиро привітав селищний голова Іван Піляк. Він побажав згуртованості, підтримки, єдності та Перемоги. А також подякував вертепам народних домів Східницької громади за участь у вертепній ході “Дух Різдва єднає покоління 2023”. Попри війну, поміж звуки сирен – українці колядують, зберігаючи й підкреслюючи свою автентичність.

Крім вшанування подій, збереження та популяризації традицій і звичаїв, захід мав і благодійну мету – бажаючі могли пожертвувати кошти на придбання квадрокоптера для потреб 67 окремого батальйону ТРО 103 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Наш дух не зламати! Нашу волю не відібрати! Слава Україні і її Героям!