Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Урочисте віче “Конституція – творення шляху довжиною в історію”

28 червня, в День Конституції України, в Східниці відбулось урочисте віче “Конституція – творення шляху довжиною в історію”. Хвилиною мовчання вшанували всіх Героїв, які загинули внаслідок російської агресії. Селищний голова Іван Піляк привітав всіх присутніх зі святом та побажав мирного неба та непохитної віри в перемогу України.

27 років тому Верховна Рада України від імені українського народу прийняла Основний Закон держави. Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України. Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон – Конституцію Пилипа Орлика. Цей пам’ятний день відкрив перед нами шлях до розвитку і зміцнення правової європейської країни.