Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі з організації харчування, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 “Про ефективне використання державних коштів”)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в
Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та
громадських формувань, його категорія:

  1. Найменування: Відділ освіти Східницької селищної ради;
  2. Адреса: 82391, Львівська обл., Дрогобицький р-н., селище Східниця, вул.
    Золота , 3;
  3. Код ЄДРПОУ: 43952535.
    Закупівля здійснюється без поділу на лоти:
    Послуги з організації шкільного харчування для учнів 5-11 класів (пільгових категорій
    дітей) закладів загальної середньої освіти Східницької селищної ради у 2025 році
    (ДК 021:2015: 55520000-1 –Кейтерингові послуги)
    Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2025-02-26-013630-a
    Місце надання послуг: виконавець організовує довіз (кейтеринг) готової їжі у
    термосумках та у відповідній (бокси) тарі до закладів загальної середньої освіти
    Східницької селищної ради:
  • Сторонянський заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький
    р-н, с. Сторона, вул. Лесі Українки, 184;
  • Опаківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький р-
    н, с. Опака, вул. Шевченка, 240;
  • Підбузький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький р-н
    , селище Підбуж, вулиця Церковна, 5;
  • Залокотський заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів ім. М. Фриза, Львівська обл,
    Дрогобицький р-н, с. Залокоть, вулиця Героїв України, 123;
  • Східницький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький р-
    н, селище Східниця, вулиця Промислова, 5;
  • Новокропивницький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів, Львівська обл,
    Дрогобицький р-н , с. Новий Кропивник, вулиця Довбуша, 133;
  • Старокропивницький заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів, Львівська обл,
    Дрогобицький р-н , с. Старий Кропивник, вулиця А. Шептицького, 47А;
  • Ластівківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький
    р-н, с. Ластівка, вулиця Шевченка, 52;
  • Головський заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький р-н,
    с. Головське, вулиця Шевченка, 18;
  • Рибницький заклад загальної середньої освіти І-ІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький р-
    н, с. Рибник, вулиця Завирська, 5;
  • Довжанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ рівнів, Львівська обл, Дрогобицький
    р-н, с. Довге, вулиця Шевченка, 1.
    Орієнтовна кількість діто-днів: 10920
    Очікувана вартість: 655 200,00 гривень (без ПДВ).
    Термін надання послуги з організації шкільного харчування: до 31.05.2025 року.
    Технічні та якісні характеристики: Порядок організації харчування у закладах освіти та
    норми харчування повинні відповідати Постанові Кабінету міністрів України від 24
    березня 2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у
    закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”. Харчування учнів
    здійснюється за місцем навчання безпосередньо у навчальному закладі, у дні, коли
    проводяться навчання. Харчування учнів повинно здійснюватись незалежно від наявності
    у школі приміщення та обладнання для приготування їжі. В школах, в яких відсутні умови
    для приготування їжі, здійснювати транспортування готових страв в термосах із опорної
    кухні транспортом постачальника. Транспортні витрати покладаються на Виконавця
    послуг.
    Порядок організації харчування у закладах освіти та норми харчування повинні
    відповідати Постанові № 305 Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р.
    Учасник повинен надати примірне чотиритижневе сезонне меню харчування дітей, а саме:
    учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, із зазначенням
    назви страви, норми виходу, кількості кілокалорій, яке повинно відповідати нормам
    Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм
    та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та
    відпочинку» та нормам Постанови КМУ від 28.07.2021 р. № 786 «Про внесення змін до
    норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
    Продукти харчування, які використовуються для приготування їжі повинні відповідати
    показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним
    документам (ДСТУ), затвердженим у встановленому законодавством України порядку,
    відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів «Про
    основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997
    №771/97-ВР (зі змінами).
    Забороняється використовувати продукти, що містять синтетичні барвники,
    ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку,  консерванти.
    Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини,
    готової продукції покладається на Виконавця, що забезпечує харчування учнів.
    Забезпечувати дотримання правил приймання продуктів та сировини, що надходить до
    шкільної їдальні, вимог до кулінарного оброблення харчових продуктів, а також умов і
    строків зберігання і реалізації продуктів, які швидко псуються.
    Розмір бюджетного призначення: визначено відповідно до затвердженого кошторису та
    наявної потреби до кінця року.
    Обґрунтування очікуваної вартості закупівлі Послуг: розрахунок очікуваної вартості
    предмета закупівлі проведено відповідно рекомендаціям Наказу Мінекономіки від
    18.02.2020 р. № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної
    вартості предмета закупівлі» з урахуванням Закону України «Про освіту», Закону

України «Про повну загальну середню освіту», рішення Виконавчого комітету
Східницької селищної ради №19 від 19.02.2025 р.
Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури
відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” № 922-VIII від 25.12.2015 року;
  2. закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»
  3. закони України «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про основні
    принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997
    №771/97-ВР (зі змінами).
  4. постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про
    затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і
    послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на
    період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня
    його припинення або скасування»;
  5. постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 “Про
    затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих
    закладах оздоровлення та відпочинку”;
  6. постанова Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 р. № 786 «Про внесення змін
    до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та
    відпочинку».
  7. наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства
    України
    від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення
    очікуваної вартості предмета закупівлі»;
  8. рішення Виконавчого комітету Східницької селищної ради №19 від 19.02.2025 р.