Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

СЕРТИФІКАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ – 2024

Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.

Повідомляємо, що у 2024 році мають змогу взяти участь у сертифікації наступні категорії педагогічних працівників:

  • учителі початкових класів;
  • учителі математики, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти;
  • учителі української мови і літератури які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти;
  • учителі навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської/історичної освітньої галузі та освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої Історії, вступу до історії України та громадської освіти, громадської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію та суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадської освіти»).

Участь у сертифікації педагогічних працівників є виключно добровільною. Успішне її проходження дозволяє отримувати 20% надбавки до заробітної плати та може бути зараховане як чергова (позачергова) атестація. Сертифікат є дійсним протягом 3- х років.

Основний етап реєстрації на тестування триватиме з 15 до 25 січня 2024 року.

В Українському центрі оцінювання якості освіти визначили дати проведення сертифікаційного тесту для вчителів, які виявлять бажання пройти сертифікацію у 2024 році. Зокрема, незалежне тестування вчителів початкових класів, а також математики та  української мови та літератури, які викладають у 5–6 класах, відбудеться 9 березня.

Незалежне тестування вчителів навчальних предметів історичної та громадянської галузі відбудеться 14 вересня 2024 року.

Міністерство освіти і науки України встановило граничну кількість учителів, які можуть пройти сертифікацію у 2024 році у Львівській області – 106 учителів початкових класів, 89 – математики, 85 – української мови і літератури, 41 – історичної, громадянської галузі. Реєстрація буде припинена достроково, якщо буде сформовано граничну кількість бланків реєстраційних карток-заяв згідно із квотою учасників сертифікації, установленою МОН.

Розпочати підготовку до сертифікаційного тесту педагоги можуть заздалегідь, ознайомившись з прикладами тестів, які використовувались у попередні роки. Водночас слід взяти до уваги, що в 2024 році обсяг сертифікаційного тесту для вчителів математики і початкових класів буде зменшено. Тест для українських філологів змін не зазнає.

Просимо вчителів, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями, прагнуть їх поширити, ознайомитися з необхідними документами та реєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти – http://testportal.gov.ua.

Ми віримо, що в наших закладах освіти вчителів (агентів змін) стає усе більше.

Поспішайте, колеги!