Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

З 1 січня страхові виплати здійснює Пенсійний фонд України.

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

Отже, відтепер Пенсійний фонд України виплачуватиме:

🔹допомогу по тимчасовій втраті працездатності ( “лікарняні”);

🔸 допомогу по вагітності і пологах (“декретні”);

🔹 допомогу на поховання застрахованим особам, в т. ч. потерпілим на виробництві;

🔸 одноразові та щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві, членам їх сімей.

27 грудня Уряд також ухвалив постанову, якою розпочав процедуру припинення ФССУ як окремої установи, що має завершитись не пізніше 1 травня 2023 року.

2️⃣Статтями 7 та 8 Закону України «Про державний бюджет України на 2023» установлено місячні розміри прожиткового мінімуму для працездатних oci6 сумі 2 684 грн та мінімальної заробітної плати — 6 700 гривень.

3️⃣Набули чинності зміни до ст. 10 та 25 Закону України “Про відпустки”, згідно з якими у зручний для працівників пожежно-рятувальних підрозділів час та за їхнім бажанням надаватимуться щорічні відпустка.

Також п. 19 ст. 25 Закону України “Про відпустки” передбачено надання ще одного виду відпустки без збереження заробітної плати, що надається працівнику в обов’язковому порядку.

Таким правом зможуть скористатися працівники, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менш як рік – тривалістю до 5 календарних днів щорічно, а також члени добровільних формувань цивільного захисту – тривалістю до 5 календарних днів на рік залучення їх до виконання завдань.