Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Міжнародна співпраця надзвичайно важлива, особливо у період війни.

Під час робочого візиту до країн Балтії – Латвії, Литви та Естонії, селищний голова Іван Піляк, секретар Східницької селищної ради Юрій Журавчак та депутат Олег Гірник відвідали міста — партнери Східницької селищної ради. Колосальна підтримка України і нашої громади відчувалась всюди: з іншими делегаціями обговорили як розвиваються їхні громади, обміркували можливі подальші партнерства. Замість звичного привітання «Вітаємо» лунало «Слава Україні» та повсюди майорів український прапор.

На жаль, через широкомасштабне вторгнення змінилися акценти, і зараз все більше питань стосувалося того, як ми бачимо співпрацю під час війни. Голови міста Акмяне, Литовської Республіки – Віталіус Мітрофановас та міста Добеле, Латвійської Республіки – Іварс Джоркіс з розумінням та великою підтримкою намагаються допомогти у вирішенні всіх питань. Делегації поспілкувались на тему залучення європейських грантів та побачили особисто проекти, які втілюються Європейським Союзом.

Висловлюємо щирі слова подяки місцевому самоврядуванні на чолі голови литовського міста-партнера Акмяне, Віталіуса Мітрофановаса за передану для Східницької громади допомогу у вигляді 7 генераторів та автомобіля на потреби ЗСУ. Ми високо цінуємо Вас як нашого щирого друга, Вашу солідарність, допомогу і підтримку.

“У нас є конкретний результат — це місто Віру-Нігула, країна Естонія. Ми провели зустріч з його мером Einar Vallbaum. Обговорили можливість підписання договору щодо співпраці та спільних дій – каже селищний голова Іван Піляк. – Впевнений, що міжнародне партнерство — одна з важливих сфер життєдіяльності громади, яка дозволить реалізовувати спільні розвиткові проєкти, обмінюватися та ділитися досвідом в різних сферах. Війна закінчиться, а співпраця триватиме…”