Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Ситуацію, яка виникла 10 червня 2023 року через вихід з берегів річки Східничанка на території Східницької громади внаслідок повені було офіційно визнано надзвичайною ситуацією регіонального значення.

Вчора, 3 липня Східницький селищний голова Іван Піляк прийняв участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням начальника Львівської ОВА Максима Козицького.

Східницькою селищною радою надано дефектні акти обстеження, кошторисні розрахунки щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Негативних наслідків стихії зазнало 3 населених пункти Східницької громади: смт Східниця, с. Новий Кропивник, с. Перепростиня. На сьогодні у вищенаведених населених пунктах, що постраждали від надзвичайної ситуації першочергові заходи реагування виконано. Відновлено обмежений проїзд по всіх пошкоджених дорогах загального значення, порушене енерго-, газо-, та водопостачання відновлено у повному обсязі.

Внаслідок стихійного лиха пошкоджено (підтоплено):

– 2 ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення,

– 8 ділянок доріг комунальної власності, 1 підпірна стінка та 9 ділянок берегоукріплень р. Східничанка;

– електропостачання смт Східниця та с. Перепростиня:

– 5 автомобільних мостів;

– 6 підвідних газопроводів середнього тиску та 4 низького тиску;

Відбулося 4 зсуви на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності.

Проведено обстеження 34 підтоплених приватних житлових будинків. Повністю або частково зруйновані будівлі відсутні. Пошкоджено багато особистих речей, меблі, домашня техніка, оздоблювальні роботи (підлога, двері, побілка тощо), прибудинкова територія з благоустроєм.

На інфраструктурних об’єктах роботи ще тривають. Втім, у бюджеті громади бракує коштів на ремонтні роботи. У зв’язку з цим обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення скерувати 24 млн грн Східницькій громаді для планування відновлювальних робіт. З бюджету Східницької селищної ради буде виділено 5 млн грн, з державного бюджету по державній формі власності для берегоукріплення виділено 3,9 млн грн.