Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Благодійний різдвяний фестиваль на підтримку ЗСУ «Хай уся земля почує Східницька громада колядує».

Цієї неділі в народному домі селища Східниця соборно колядувала вся Східницька громада. Представники громади завершили благодійний різдвяний фестиваль на підтримку ЗСУ «Хай уся земля почує Східницька громада колядує».

Захід розпочався благословенням отця Василя Штокало, який зауважив, що у час, коли ворог щоденно завдає атак та хоче знищити Україну – дуже важливо дбати про відродження наших звичаїв та традицій. Уже другий рік поспіль до завершальної коляди долучаються учасники художньої самодіяльності та творчі колективи Східницької громади. Коляда лунає від їхніх сердець і знаходить відгомін у серцях присутніх у залі, а відтак і всіх українців, котрі зростали на давніх звичаях своїх предків.

Селищний голова Іван Піляк виступив перед глядачами словами вдячності: “Дякуємо творчим колективам Центру культури та дозвілля Східницької громади, які впродовж різдвяних свят їздили колядувати у кожному селі. Мешканці, не жаліючи коштів, донатили на підтримку ЗСУ. Це свідчить про те, що навіть у часи випробувань український дух залишається незламним”. Селищний голова також висловив упевненість у тому, що українська культура, втілена у колядуванні та різдвяних традиціях, стає не лише джерелом гордості для країни, але і способом підтримки Збройних Сил України.

“Ніхто не сподівався, що у сьогоднішній час світ почне говорити про українську коляду, українську вечерю,що щедрий вечір будуть відносити до нематеріальної спадщини.

Ми точно вистоємо у цій війні, ми точно переможемо. Сьогодні, коли ми колядуємо, ми всі свої молитви посилаємо до Бога за наших Захисників”, – додав селищний голова Іван Піляк.

Цей різдвяний фестиваль відзначився не лише художньою красою, але й духовною єдністю громади, готовою стояти із Захисниками на шляху до перемоги. На завершення всі присутні спільно виконали коляду «Нова радість стала».

+25

Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:

3636