Східницька територіальна громада

Рахунок для перерахування коштів спонсорської допомоги на благоустрій селища КП «Господарник» Східницької селищної ради Р/р 260062360823 АБ «Укргазбанк» м.Київ, МФО 320478, ЗКПО 30769965

Гірські річки не для купання!

Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок на воді.

Нагадуємо! Гірські річки не для купання! Вони мають стрімку течію, що може збити з ніг. Дно і береги таких річок кам’янисті, тому можна отримати важкі травми при падінні. Можна впасти, послизнувшись на мокрому і ковзкому камінні, коли тільки входиш у воду. Необхідно усвідомлювати, що, всі, хто наважуються купатися у гірських річках, роблять це на власний страх і ризик. Купання у таких водоймах є небезпечним.

Загалом перебування біля води та на воді передбачає суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Якщо ви все ж вирішили взяти на себе відповідальність за себе та своїх дітей, скористайтесь основними порадами:


– не лізьте у воду в незнайомому для вас місці;
– уникайте води зі швидкою течією;
– не заходьте у воду напідпитку;
– ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;
– не пірнайте з берега, гірки, дерева;
– у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою.

Особливо стежте за дітьми, адже їхня поведінка у воді не передбачувана! Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть ті, котрі вміють плавати. Причина – зайва впевненість у своїх і діях. Якщо ви потрапили у потік холодної води і починає зводити ноги та хапає «корч», то головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.

Будьте відповідальні за своє життя! У випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»! Звертаємося до вас з проханням: відпочиваючи, дотримуйтесь заходів безпеки. Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей!