«Щоб свято не стало бідою!»
Літо-осінь – пора проведення масових заходів (свята, випускні вечори, весілля,
хрестини, поминальні обіди тощо). Нажаль, це не тільки веселі танці, гучні забави і
щасливі посмішки, але й можливі негаразди зі здоров’ям після споживання неякісних
продуктів та недотримання елементарних правил гігієни.
З метою запобігання гострим кишковим захворюванням і харчовим отруєнням,
пов’язаним з проведенням масових заходів на об’єктах громадського харчування,
Дрогобицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у
Львівській області пропонує громадянам та суб’єктам господарювання дотримуватись
елементарних правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів
зберігання сировини та готових страв, в тому числі:
проводити такі урочистості в закладах громадського харчування, де є належні
умови для приготування та реалізації страв, підтримання відповідного
санітарного режиму;
зберігання сировини та готової продукції, яка швидко псується, здійснювати
тільки при умові наявності холодильного обладнання;
не купувати продуктів харчування на стихійних ринках або з рук у приватних
осіб;
на всю без винятку продукцію необхідно мати документи, що підтверджують її
якість;
обов’язково дотримуватись термінів споживання страв, забороняється приготу-
вання страв напередодні, «з запасом»;
всі харчові продукти піддавати достатній механічній, тепловій та термічній
обробці;
для виготовлення страв використовувати тільки питну воду гарантованої якості;
не допускати до приготування страв весь обслуговуючий персонал урочистостей
без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо;
не допускати використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
Дотримуючись цих основних правил, ви забезпечите себе та відвідувачів доброякісними
стравами i зможете запобігти виникненню харчових отруєнь та передачі гострих
кишкових захворювань через харчові продукти.
БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЗДОРОВ’Я ТА ЗДОРОВ’Я БЛИЗЬКИХ ВАМ ЛЮДЕЙ!
Дрогобицьке районне управління
Головного управління
Держпродспоживслужби у Львівській області
-
Відділ житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
29.11.2024 -
Державні закупівлі
Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі при проведенні конкурентних процедур закупівель
26.11.2024 -
Відділ архітектури та містобудування
Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації (СЕО).
22.11.2024